Sfantul Efrem cel Nou a ajutat in PROCESE

Un domn grec a ajuns, din cauza unei neatentii, in inchisoare. A inceput sa piarda casele sale, ale copiilor sai, ale fratilor si ale socrilor sai. In timp ce statea in celula sa din inchisoare, a vazut in fata lui un calugar cu o lumanare in mana, care i-a spus:
- Sa-ti pastrezi credinta si barbatia! Eu iti voi ocroti familia, nu te ingrijora pentru ei. Te voi ocroti si pe tine. Voi reveni inainte de judecarea ta.
Dupa asta, calugarul s-a facut nevazut si o buna mireasma a umplut celula mica si umeda in care acel domn era inchis.
Domnul l-a recunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri, deoarece il cunostea foarte bine din icoane, iar Sfantul Efrem s-a mai aratat familiei sale.
Dupa 20 de zile, cand acest domn era nelinistit deoarece nu stia cand va avea loc procesul, a venit din nou la el acelasi calugar - care era Sfantul Efrem cel Nou - cu aceeasi lumanare in mana, si i-a spus:
- Am venit iar. De ce esti nelinistit? Procesul va fi pe 3 septembrie. Voi fi acolo. Pastreaza-ti credinta!
Si a disparut din nou, lasand in urma lui o mireasma cereasca.
In dimineata procesului, in celula, acest domn a inchis ochii pentru o clipa si a vazut sala de judecata si l-a vazut si pe Sfantul Efrem cel Nou, care i-a spus:
- Haralambos, ridica-te, nu te teme, sunt aici, esti nevinovat.
Plin de incredere in ajutorul Sfantului Efrem cel Nou, domnul a mers la proces si, desi nimeni nu se astepta la o sentinta favorabila, dupa ceva vreme domnul a iesit din inchisoare.
Drept recunostinta, acest domn a vizitat impreuna cu familia sa Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, care adaposteste Sfintele sale Moaste. Cand s-au inchinat la Sfintele sale Moaste, au simtit o mireasma cereasca, semn ca Sfantul Efrem era atat de aproape de ei.

Sfantul Efrem cel Nou a ajutat in procese - BIBLIOGRAFIE

Aceasta minune este preluata din cartea "Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutator si Marele Facator de minuni", aparuta la Editura Sofia din Bucuresti, in anul 2008, Editia a II-a.