Sfantul Efrem cel Nou a vindecat PARALIZIA

Odata, la slujba de priveghere pentru praznicul Sfantului Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a fost adus la Manastirea sa de pe Colina Neprihanitilor un bolnav care avea picioarele paralizate.
Acest om plangea din toata inima si se ruga si isi marturisea pacatele cu sinceritate si il implora pe Sfantul Efrem cel Nou sa-i redea sanatatea. Aceasta scena emotionanta i-a impresionat pe ceilalti oameni din biserica, astfel ca plangeau si ei impreuna cu bolnavul.
Cand alaiul a iesit din biserica si s-a indreptat - impreuna cu Sfintele Moaste ale Sfantului Efrem cel Nou - spre mormantul Sfantului, bolnavul striga si mai tare:
"- Sfinte al lui Dumnezeu, fie-ti mila de mine si de copiii mei!"
Si deodata bolnavul s-a ridicat brusc, fara ajutor, si-a facut Semnul Sfintei Cruci si a inceput sa mearga pe picioarele sale catre mormant, odata cu alaiul. Atunci s-a petrecut marea minune: bolnavul de paralizie s-a vindecat!
Dupa vindecare, acest om mergea pe la cafenelele si bodegile pe care le frecventase inainte de a se imbolnavi si arata tuturor oamenilor marea minune pe care a facut-o Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou cu el, si ii sfatuia pe oameni sa aiba credinta si sa dea slava lui Dumnezeu.
Sfantul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a vindecat si un copil paralizat care a fost adus la Manastirea sa de pe Colina Neprihanitilor.
De asemenea, a mai vindecat si un alt paralitic tintuit la pat, in urma rugaciunilor staruitoare facute de familia sa. Rudele acestuia veneau in genunchi de multe ori la Manastirea Sfantului Efrem cel Nou si plangeau la Sfintele sale Moaste, cerand vindecarea paraliticului. Dupa vindecare, omul si-a reinceput lucrul si lucreaza pentru familia lui si da slava lui Dumnezeu si Sfantului Efrem cel Nou pentru vindecarea minunata.

Sfantul Efrem cel Nou a vindecat paralizia - BIBLIOGRAFIE

Cartea "Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutator si Marele Facator de minuni", Editura Sofia, Bucuresti, 2008, Editia a II-a.