LITURGHIA si Slujba de CANONIZARE a Sfantului Efrem cel Nou - 5 mai 2011

Moastele Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou au fost descoperite in mod miraculos in anul 1950 si, datorita nenumaratelor vindecari miraculoase si a minunilor savarsite de acest Mare Mucenic din Nea Makri, BISERICA ORTODOXA a GRECIEI l-a recunoscut ca Sfant in anul 1998.
In anul 2011
, Sfantul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, a fost canonizat si trecut in randul Sfintilor si de catre PATRIARHIA ECUMENICA de la CONSTANTINOPOL, conform scrisorii cu numarul de protocol 217 din ziua de 11 martie 2011, a Prea Fericitului Patriarh Ecumenic Bartolomeu al Sfintei şi Marii Biserici a lui Hristos din Constantinopol.
Aceasta hotarare patriarhala si sinodala a fost comunicata poporului grec prin ENCICLICA cu nr. 10 din 5 aprilie 2011. Actul patriarhal si sinodal consemneaza faptul ca Sfantul si Slavitul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou - cel din Muntele Neprihanitilor - a fost inscris de curand in dipticele Sfintilor Bisericii Ortodoxe, iar pomenirea sa se savarseste pe data de 5 mai a fiecarui an, iar gasirea Sfintelor sale Moaste se sarbatoreste pe data de 3 ianuarie a fiecarui an.
Sarbatoarea CANONIZARII Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri a avut loc pe data de 5 mai 2011, la Sfanta Manastire a Buneivestiri din Nea Makri, Grecia - manastire care adaposteste Sfintele sale Moaste.
Inregistrari VIDEO de la PRIVEGHEREA Sfantului Efrem cel Nou - savarsita pe 4 mai 2011, in ajunul sarbatoririi sale - si de la SLUJBA DE CANONIZARE a acestui Mare Mucenic din Nea Makri - slujba savarsita in ziua pomenirii sale: 5 mai 2011 - gasiti mai jos: (daca nu apare vreun videoclip in Mozilla Firefox 4.0.1, apasati Ctrl+F5)

PRIVEGHEREA Sfantului Efrem cel Nou
- Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia -
4 mai 2011

LITURGHIA SINODALA si CANONIZAREA Sfantului Efrem cel Nou
- Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia -
5 mai 2011
Partea I

DUMNEZEIASCA LITURGHIE si CANONIZAREA Sfantului Efrem cel Nou
- Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia -
5 mai 2011
Partea a II-a

LITANIA Sfantului Efrem cel Nou
- Manastirea Buneivestiri din Nea Makri, Grecia -
5 mai 2011